Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje u nepravilnosti

U New Yorku otvorena istraga o Trumpovoj zakladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tužitelj države New York izjavio je u utorak da je otvorena istraga o Zakladi Donalda Trumpa, spominjući sumnje u "nepravilnosti" unutar karitativne organizacije republikanskog kandidata za američkog predsjednika.

"Zabrinuti smo zbog činjenice da je Zaklada Trump počinila nepravilnosti", izjavio je Eric Schneiderman na postaji CNN, govoreći kako djeluje "u svojstvu regulatora neprofitnih organizacija države New York".

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Fotografija Joea Bidena vezanog u kamionetu potez izazvao kritike Trump objavio video fotografije vezanog Bidena: "Potiče političko nasilje i vrijeme je da ga ljudi ozbiljno shvate"

Tužitelj se sukobljavao s milijarderom niz godina zbog programa Sveučilišta Trump, optužujući ga za "običnu prevaru".

Zaklada Trump suočava se s nizom neugodnih optužbi među kojima onom Washington Posta po kojoj kandidat Bijele kuće nije donirao u vlastitu zakladu od 2008.

Među iznesenim nepravilnostima, dnevnik navodi Trumpovu kupovinu vlastitog portreta za 20.000 dolara koji su prvotno bili namijenjeni u dobrotvorne svrhe.

Postavlja se pitanje i oko ilegalne isplate 2013. godine 25.000 dolara donacija jednoj skupini u kampanji povezanoj s glavnom tužiteljicom Floride, Pam Bondi, u trenutku kad se ista spremala pridružiti Ericu Schneidermanu u aferi prevare Sveučilišta Trump. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene