Nevrijeme, ilustracija (Foto: Pixsell,Braco Selimovic/VLM)
Nevrijeme, ilustracija (Foto: Pixsell,Braco Selimovic/VLM) Foto: Pixsell,Braco Selimovic/VLM

Jedna osoba poginula je, a desetak ih je ozlijeđeno u olujnom nevremenu koje je u nedjelju zahvatilo područje Semberije u Bosni i Hercegovini, potvrdile su u ponedjeljak lokalne službe civilne zaštite i hitne pomoći u Bijeljini.


Smrtno je stradao 68-godišnji muškarac koji se poskliznuo s krova na kojemu je pokušavao popraviti štetu što ju je pričinio vjetar praćen olujom kišom i tučom. "Poskliznuo se, pao i smrtno stradao", kazao je šef bijeljinske službe civilne zaštite Drago Ristić.

Vezani članci Posljedice nevremena u Grčkoj (Foto: AFP) - 2 Raste broj žrtava: Snažne oluje pogodile Francusku, Italiju i Grčku, izolirane stotine ljudi Nevrijeme na Jadranu poplavilo rive (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Od bonace do jakog vjetra i valova u 10 minuta: Ćudljivo vrijeme izazvalo niz poteškoća na Jadranu

Još desetak osoba potražilo je liječničku pomoć zbog ozljeda koje su zadobili jer su se u trenuku naleta oluje zatekli na otvorenome prostoru. Oštećeni su deseci stambenih i gospodarskih objekata, a šteta na usjevima još nije u cijelosti procijenjena, no izvjesno je kako je golema.

Semberija je područje na sjeverozapadu BiH u kojemu je upravo poljoprivreda najvažnija djelatnost i slovi za žitnicu zemlje. Snažno nevrijeme u nedjelju navečer veliku je štetu prouzročilo i u drugim općinama na krajnjem sjeveru Bosne. (Hina)