Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U podzemnoj željeznici

Užas u Bruxellesu: U napadu nožem troje ozlijeđenih, jedan teško

Tri su osobe ozlijeđene, među njima jedna teško, u napadu nožem u ponedjeljak poslijepodne u Bruxellesu u stanici podzemne željeznice, pokazuju novi podatci belgijske policije koja je uhitila napadača.

"Napad nožem na stanici Schuman: zahvaljujući suradnji policijskih služba (...) napadač je brzo uhićen", napisao je na Twitteru gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close.

Pošto je isprva izvijestila u jednoj ozlijeđenoj osobi, savezna policija je poslije rekla za AFP da su u napadu ozlijeđene tri osobe, među kojima je jedna "kritično". Dok motivi 30-godišnjeg napadača ostaju nepoznati, policija je isključila da se radi o terorističkom napadu, objavio je ured tužitelja.

Iz dobro obaviještenog izvora doznaje se da je uhićenik "osoba sa psihičkim problemima". Novinar francuske novinske agencije izvijestio je s mjesta događaja da je oko 18.00 sati nekoliko policajaca u civilu trčalo prema peronu stanice Schuman, koja je tek nekoliko desetaka metara udaljena od zgrade Europske komisije i Europskog vijeća.

Jedna žena je u tom trenutku upozoravala putnike koji su ulazili u stanicu da ne silaze, rekavši da je dolje osoba naoružana nožem. Policijska istraga se nastavlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene