Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mladić bošnjačke nacionalnosti pretučen je u petak kasno navečer kada ga je napala skupina izgrednika nedaleko od mjesta u središtu grada gdje su ranije istoga dana pretučena četvorica maturanata hrvatske nacionalnosti, objavila je policija.


U Ulici Nikole Šubića Zrinjskog, koja se nalazi odmah uz negdašnju ratnu crtu razdvajanja Bošnjaka i Hrvata u Mostaru, veća skupina izgrednika presrela je i napala dvojicu mladića koji su se kretali prema istočnom, većinskom bošnjačkom dijelu grada.

Vezani članci Policajci mlate mladića Pokrenuta istraga protiv policajaca koji su pretukli mladića u centru Mostara: Nasilnici suspendirani do daljnjeg Policajci mlate mladića Mladić kojeg su u Mostaru iscipelarili policajci: "Ispričao sam se, ponudio sam se da platim kaznu, no oni su krenuli s udarcima"

>> Mostar: Pretučeni maturanti hrvatske nacionalnosti

Kako je potvrdio glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak, pretučen je student podrijetlom iz Donjeg Vakufa kojega su izgrednici gađali kamenjem, te ga istukli rukama i nogama. Nedaleko od mjesta izgreda nalazio se policajac koji je spriječio teže posljedice.

Policija sumnja na međunacionalno motivirani obračun

Izgrednici su se nakon toga razbježali u pravcu zapadnog, većinskog hrvatskog dijela grada što policiji ukazuje da se radi o međunacionalno motiviranom obračunu. Napadnutom mladiću ukazana je liječnička pomoć, a zadobio je ozljede u predjelu glave koje su procijenjene kao lakše.

Bošnjak je rekao da policija traga za počiniteljima novoga izgreda, a u međuvremenu su u mostarsku policijsku postaju privedene tri osobe za koje se sumnja da su jučer napali četvoricu hrvatskih mladića u krugu mostarske gimnazije. (Hina)