Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Moskvi počelo suđenje Berezovskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Moskvi je, u odsutnosti optuženika, počelo suđenje ruskom milijarderu Borisu Berezovskom koji živi u progonstvu u Velikoj Britaniji, zbog optužbe za 'veliku krađu' kojom je oštetio rusku zračnu tvrtku Aeroflot.

Berezovski koji je u sukobu s Kremljom, optužen je da je 'prevario' tvrtku Aeroflot za 214 milijuna rubalja (6,1 milijun eura) i 'oprao' 16 milijuna rubalja (460.000 eura) ukradenih od iste tvrtke.

Pročitajte i ovo Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije! Slika nije dostupna Blair obećao punu istragu Litvinenkove smrti

Berezovski koji odbacuje optužbe ističući kako je progon protiv njega političke naravi, mogao bi biti osuđen na kaznu zatvora do deset godina.

Moskva je u više navrata tražila izručenje Berezovskog koji je bio blizak s bivšim ruskim predsjednikom Borisom Jeljcinom, a obogatio se u kontroverznoj privatizaciji 1990-ih. No London je uvijek odbijao te zahtjeve.

U travnju je Rusija pokrenula novi postupak za izručenje ruskog poslovnog čovjeka, nakon što je ovaj pozvao na 'izravno djelovanje' protiv režima Vladimira Putina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene