Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveni logo i ime

FOTO Umjesto McDonaldsa otvorili... U Moskvi navala na poslovnice koje zamjenjuju popularni lanac brze prehrane

Otvaranje lanca brze prehrane
Otvaranje lanca brze prehrane Afp
Aktualno Galerija Otvaranje lanca brze prehrane Otvaranje lanca brze prehrane Foto: Afp Otvaranje lanca brze prehrane Otvaranje lanca brze prehrane Foto: Afp Otvaranje lanca brze prehrane Otvaranje lanca brze prehrane Foto: Afp Otvaranje lanca brze prehrane Otvaranje lanca brze prehrane Foto: Afp +5 Otvaranje lanca brze prehrane Galerija 1/10 >>
Prije 32 godine otvaranje prvog McDonaldsa u Rusiji značilo je otvaranje te zemlje svijetu. I današnji redovi pred novim lancem brze prehrane u Moskvi, imaju simboličko značenje.

Svjetski fast food div McDonald's povukao se s ruskog tržišta kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu. Svojih 800 restorana prodali su biznismenu Aleksanderu Govoru.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Prvi rebrendirani restorani otvoreni su danas u Moskvi, pod imenom "Vkusno i Tochka", u prijevodu "Ukusno i točka".

Otvaranje lanca brze prehrane Otvaranje lanca brze prehrane Foto: Afp

McDonaldsov logo zamijenijla su dva stilizirana pomfita i točka koja nalikuje na također stilizirani burger. Novi vlasnici danas su povodom otvorenja održali konferenciju za medije u Moskvi, na Puškinovom trgu gdje je prije 32 godine otvoren prvi McDonald's u Rusiji, piše BBC. I tada i danas pred poslovnicama ogromne gužve.

"Naš cilj je da gosti ne osjete razliku ni u kvaliteti ni u ambijentu", rekao je Oleg Parojev, direktor u "Vkusno i Tochka". Slogan pod kojim lanac brze hrane radi glasi "ime se promijenilo, ali ljubav ostaje".

Otvaranje lanca brze prehrane Otvaranje lanca brze prehrane Foto: Afp

No u gužvi na otvorenju našao se i jedan prosvjednik koji je vikao "bring back Big Mac" (vratite nam Big Mac).

Prije 32 godine, nakon raspada SSSR-a, otvorenje McDonalndsa u Rusiji simbolički je označilo otvaranje bivše komunističke zemlje. Današnji dan također simbolično opisuje udaljavanje Moskve i zapadnog svijeta. 

Otvaranje lanca brze prehrane Otvaranje lanca brze prehrane Foto: Afp

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite OVDJE.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene