Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeg iz očaja

Pokušao preplivati La Manche: U moru kod Belgije pronađeno tijelo migranta

Zeebruges (Foto: AFP)
Zeebruges (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Zeebruges (Foto: AFP) Zeebruges (Foto: AFP) Foto: Afp La Manche (Foto: JOEL SAGET / AFP) La Manche (Foto: JOEL SAGET / AFP) Foto: JOEL SAGET / AFP Sjeverozapad Francuske (Foto: JOEL SAGET / AFP) Sjeverozapad Francuske (Foto: JOEL SAGET / AFP) Foto: JOEL SAGET / AFP +0 Migranti u Belgiji (Foto: PHILIPPE HUGUEN / AFP) Galerija 1/4 >>
Tijelo migranta koji je pokušao preplivati kanal la Manche do Engleske, pretpostavlja se iz Francuske, pronađeno je u petak u moru kod Zeebrugesa u Belgiji, objavile su u ponedjeljak belgijske vlasti.

"Prvi puta smo pronašli tijelo nekog migranta", rekao je Carl Decaluwe, guverner Zapadne Flandrije. Radi se o 48-godišnjem Iračaninu, identificiranom po dokumentima koje je imao u torbici, rekao je glasnogovornik državnog odvjetništva Brugesa, Yves Segaert-Vandenbussche.

Pročitajte i ovo Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije Francuski parlament Francuski parlament Očekuje se ostavka nekoliko ministara: Izglasan sporni zakon o imigraciji koji je podijelio vladajuće

Muškarac je vjerojatno krenuo s plaže na sjeveru Francuske i utopio se, a morske struje su odnijele tijelo prema istoku. Izradio si je pojas za spašavanje od praznih plastičnih boca i postoji mogućnost da se radi o muškarcu čiji je nestanak prijavljen u Francuskoj prije osam dana.

Više puta su od siječnja 2018. migranti pokušali prijeći La Manche u malim plovilima, a Britanci ili Francuzi su spasili 1561 osobu, pokazuju podaci francuskih vlasti. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene