U mjestu Slatina Pokupska kod Gline policajci su sinoć oko 3 sata pokušali zaustaviti kombi njemačkih nacionalnih oznaka. Vozač nije reagirao na svjetlosne signale već je ubrzao te sletio u rijeku Kupu.

Galerija


Vozač je tada iskočio iz kombi vozila i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone.

Vezani članci Prijeti li nam nova migrantska kriza? - 7 Dok napetosti na tursko-grčkoj granici rastu, EU razmatra opciju udomljavanja djece migranata Andrej Plenković Andrej Plenković o širenju koronavirusa: "Ova situacija je van okvira. Nismo se još susreli s ovim"

Policajci su krenuli spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Iz rijeke su spasili 11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tijekom pruženja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Na mjestu događaja provodi se očevid kojim rukovodi županijsko državno odvjetništvo u Sisku dok se za vozačem intenzivno traga.

''Sad nam je u cilju obaviti obavijesni razgovor prvo na okolnosti noćašnjeg događaja, u cilju pronalaska vozača. Vozač je državljanin Srbije. Za njim se intenzivno traga. Uključeni su svi policijski službenici, od specijalne policije, interventne policije, granične, kriminalističke, službenog psa'', rekao je Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU sisačko-moslavačke.

''Djeca su došla u dosta lošem stanju. Iscrpljeni, povraćali su, dehidrirani su. Pregledali smo ih i uputili na obradu. Bili su pregledani i na kirurgiji te smo ih nakon toga odlučili ostaviti u bolnici. Dobit će infuzije i bit će tu na kratkom promatranju'', rekla je dr. Mateja Zlomislić, specijalistica pedijatrije.

''Prvo vozilo je prošlo velikom brzinom. Nakon toga drugo vozilo s nekakvim rotirkama, nakon toga treće, četvrto. Više nismo ni brojali. Uglavnom dosta vozila je prošlo. Natjeravali su se ovdje. Buka je bila'', rekao je Igor Žustra, vlasnik vikendice u Slatini Pokupskoj.