Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozač pobjegao u minsko polje

Kombijem punim migranata kod Gline sletio u rijeku, jedna žena poginula: ''Djeca su došla u dosta lošem stanju, iscrpljeni, dehidrirani i povraćali su''

Okolica mjesta događaja(Foto: Dnevnik.hr)
Okolica mjesta događaja(Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Okolica mjesta događaja(Foto: Dnevnik.hr) Okolica mjesta događaja(Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dario Kačmarčik (Foto: Dnevnik.hr) Dario Kačmarčik (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dolazak policije (Foto: Dnevnik.hr) Dolazak policije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Policijska straža (Foto: Dnevnik.hr) Policijska straža (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Igor Žustra (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
U mjestu Slatina Pokupska kod Gline policajci su sinoć oko 3 sata pokušali zaustaviti kombi njemačkih nacionalnih oznaka. Vozač nije reagirao na svjetlosne signale već je ubrzao te sletio u rijeku Kupu.

Vozač je tada iskočio iz kombi vozila i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Policija Pao krijumčar U kombiju prevozio 37 ilegalnih migranata, među njima je bilo čak 16 djece

Policajci su krenuli spašavati osobe iz kombija te razbili staklo. Iz rijeke su spasili 11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tijekom pruženja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Na mjestu događaja provodi se očevid kojim rukovodi županijsko državno odvjetništvo u Sisku dok se za vozačem intenzivno traga.

''Sad nam je u cilju obaviti obavijesni razgovor prvo na okolnosti noćašnjeg događaja, u cilju pronalaska vozača. Vozač je državljanin Srbije. Za njim se intenzivno traga. Uključeni su svi policijski službenici, od specijalne policije, interventne policije, granične, kriminalističke, službenog psa'', rekao je Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU sisačko-moslavačke.

''Djeca su došla u dosta lošem stanju. Iscrpljeni, povraćali su, dehidrirani su. Pregledali smo ih i uputili na obradu. Bili su pregledani i na kirurgiji te smo ih nakon toga odlučili ostaviti u bolnici. Dobit će infuzije i bit će tu na kratkom promatranju'', rekla je dr. Mateja Zlomislić, specijalistica pedijatrije.

''Prvo vozilo je prošlo velikom brzinom. Nakon toga drugo vozilo s nekakvim rotirkama, nakon toga treće, četvrto. Više nismo ni brojali. Uglavnom dosta vozila je prošlo. Natjeravali su se ovdje. Buka je bila'', rekao je Igor Žustra, vlasnik vikendice u Slatini Pokupskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene