Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isječena na komade

U Meksiku pronađeno sedam obezglavljenih trupala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam obezglavljenih trupala, isječenih na komade i spaljenih, ostavljeno je u subotu pokraj autoceste na zapadu Meksika, u području gdje se za vlast bore suparnički narkokarteli, priopćile su vlasti.

Trupla su pronađena u plastičnim vrećama u prikolici zapaljenog kamiona u državi Michoacanu, rekao je u priopćenju tužitelj te meksičke savezne države. Stanje u kojemu su trupla upućuje na napad narkokartela, rekao je mjesni čelnik koji je htio ostati anoniman.

Na istom području, poznatom po narkokartelima, prošle nedjelje je pronađeno 17 trupala. Kamion u kojemu je u subotu pronađeno sedam trupala ukraden je početkom mjeseca u gradu Uruapanu, uporištu kartela Vitezovi templari, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi Ilustracija Probijen štit Sudit će se najvećim proizvođačima oružja: "Znali ste da se oružje prodaje onima koji potiču nasilje"

>> Meksiko: Na farmi pronađeno 17 masakriranih tijela

Identitet žrtava bit će teško utvrditi zbog stanja u kojemu su trupla. U ratu narkokartela i njihovim sukobima sa sigurnosnim snagama od kraja 2006. ubijeno je najmanje 55.000 ljudi. Tada je na vlast došao predsjednik Felipe Calderon, sada na odlasku, koji je proglasio rat protiv trgovaca drogom.

Najmanje 8.000 trupala koja još nisu identificirana ostavljeno je diljem Meksika od 2006., po podatcima vladina Državnog povjerenstva za ljudska prava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene