Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Banditi napali selo

U masovnom ubojstvu ubijeno najmanje 27 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 27 osoba ubijeno je ovoga vikenda u selu u Gvatemali blizu granice s Meksikom, u jednom od najvećih masovnih ubojstava ikad zabilježenih u toj zemlji.

Krvavi pohod počeo je kada je 200 bandita napalo selo Caserio La Bomba oko 440 km sjeverno od glavnog grada. Među žrtvama su dvije žene, kažu u policiji koja utvrđuje točno vrijeme napada i broj ubijenih. 'Ovo je najgori masakr koji smo vidjeli u moderna vremena', rekao je glasnogovornik policije Donald Gonzalez.

Policija smatra da bi pokolj mogao biti povezan sa subotnjim ubojstvom 56-godišnjeg Harolda Waldemara Leona, brata krijumčara droge Juana Josea Leona, koji je ubijen u zabačenom dijelu sjeverne Gvatemale. Leona su tražile američke vlasti, ali je ubijen 2008. Njegovo ubojstvo povezuje se s moćnim meksičkim narko kartelom Las Zetas. Sjeverna granica Gvatemale jedna je od aktivnih točaka na ruti krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike na sjever. (Hina)

Pročitajte i ovo Gaza Strava u Gazi Kod bolnice u Gazi kopa se ogromna grobnica, još uvijek nema plana za spašavanje beba Ilustracija Užas rata Pet ljudi i beba stara 23 dana poginuli u ruskom granatiranju Hersona: "Nikad neće prestati ubijati civile"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene