Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 27 osoba ubijeno je ovoga vikenda u selu u Gvatemali blizu granice s Meksikom, u jednom od najvećih masovnih ubojstava ikad zabilježenih u toj zemlji.


Krvavi pohod počeo je kada je 200 bandita napalo selo Caserio La Bomba oko 440 km sjeverno od glavnog grada. Među žrtvama su dvije žene, kažu u policiji koja utvrđuje točno vrijeme napada i broj ubijenih. 'Ovo je najgori masakr koji smo vidjeli u moderna vremena', rekao je glasnogovornik policije Donald Gonzalez.

Policija smatra da bi pokolj mogao biti povezan sa subotnjim ubojstvom 56-godišnjeg Harolda Waldemara Leona, brata krijumčara droge Juana Josea Leona, koji je ubijen u zabačenom dijelu sjeverne Gvatemale. Leona su tražile američke vlasti, ali je ubijen 2008. Njegovo ubojstvo povezuje se s moćnim meksičkim narko kartelom Las Zetas. Sjeverna granica Gvatemale jedna je od aktivnih točaka na ruti krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike na sjever. (Hina)

Vezani članci Djeca s majkama u Siriji (Foto: AFP) U ratnim sukobima od 2013. do 2017. poginulo više beba nego vojnika Erupcija vulkana Fuego (Foto: AFP) Spektakularne, ali i zastrašujuće snimke: Nova erupcija vulkana Fuego iz domova istjerala tisuće ljudi