Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrila kontrola

Kineska pošiljka: Policija zaplijenila 40.000 šteka cigareta vrlo poznatog proizvođača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim opreme za kupaonice, u kontejnerima je bila i velika količina cigareta.

Kontrolom kontejnera koji je u slovenski Kopar ovih dana doplovio iz jedne kineske luke slovenski carinski djelatnici utvrdili su da u njemu nije bila samo prijavljena oprema za kupaonice, nego i velika količina cigareta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijelaz Tovarnik Na granici zaustavili teretno vozilo i pogledali ispod madraca: Iznenadilo ih što su pronašli Zaplijenjene cigarete DESECI TISUĆA KUTIJA CIGARETA Velik ulov granične policije: Uhvatili švercera koji je prevozio robu vrijednu gotovo 2 milijuna kuna

Zaplijenjeno je više od 40.000 šteka cigareta marke Marlboro, što je jedna od većih zapljena ilegalno uvezenih cigareta za europsko tržište koje su zadnjih godina uspjeli izvesti u Kopru. Kamion je kontejner trebao prebaciti u Mađarsku.

U riječkoj luci otkriveno 45.000 šteka krijumčerenih cigareta

Zbog mnogo viših cijena duhanskih proizvoda u Europskoj uniji ilegalan uvoz krivotvorenih marki cigareta iz Kine i srednje Azije, ali i iz zemalja poput Ukrajine i Bjelorusije, vrlo je profitabilan za kriminalne udruge, a veće količine cigareta slovenski carinici znaju otkriti i u teretnim i osobnim vozilima iz država zapadnog Balkana koje se približavaju Europskoj uniji, ali još nisu u potpunosti prilagodile svoju politiku trošarina na duhan s europskim direktivama, navode slovenski carinici.

Zaplijenjeno 8 tona duhana vrijednog 2 milijuna kuna

Po ocjeni Europske komisije, zbog ilegalnog uvoza cigareta i duhanskih proizvoda iz trećih zemalja proračuni država članica EU-a svake godine gube desetak milijardi eura, zbog čega je sprječavanje takve djelatnosti među prioritetnim zadaćama nadležnih organa država članica, navode u slovenskom ministarstvu financija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene