Korona virus širi se Kinom - 5
Korona virus širi se Kinom - 5 Foto: Afp

U kineskoj pokrajini Hubei u ponedjeljak su registrirana 103 nova smrtna slučaja i novih 2097 oboljelih od tog virusa. U cijeloj Kini od posljedica te bolesti preminulo je 1016 ljudi, prema službenim podacima objavljenima u utorak.


U kineskoj pokrajini Hubei, jednom od žarišta koronavirusa, u ponedjeljak su registrirana 103 nova smrtna slučaja, a još je 2097 oboljelih od tog virusa. Od posljedica koronavirusa u cijeloj Kini dosad je preminulo 1016 ljudi, pokazuju službeni podaci objavljeni u utorak.

Samo je u Hubeiju zaraženo 31.728 osoba, a 974 osobe umrle su od posljedica bolesti. Uz to je evidentirano još 16.687 sumnjivih slučajeva. Broj umrlih u ponedjeljak u provinciji Hubei najveći je otkad se bolest pojavila.

Borba s koronavirusom U Wuhanu nestao aktivist koji izvještava o epidemiji, vlasti kažu da su ga stavili u karentenu

Donald Trump (Foto: AFP) Koronavirus: Washington će dati 100 milijuna dolara za Kinu i druge zemlje

U Kini je do sada potvrđeno više od 42.000 oboljelih od koronavirusa, a 319 slučajeva zabilježeno je u 24 ostale zemlje, podaci su Svjetske zdravstvene organizacije te kineskih zdravstvenih dužnosnika.

Svjetska zdravstvena organizacija istaknula je da 168 laboratorija diljem svijeta trenutno provodi testove s ciljem da pronađu lijek protiv te smrtonosne bolesti.

Prva smrt izazvana virusom 2019-nCoV, dogodila se u prosincu u kineskom gradu Wuhanu, žarištu epidemije, a bila je objavljena 11. siječnja. Mjesec dana poslije, epidemija je odnijela 1016 ljudskih života u kontinentalnoj Kini (bez Hong Konga i Makaa). (Hina)