Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putinov veliki kritičar

EKSPLOZIJA BOMBE Ubijen ugledni novinar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U snažnoj eksploziji automobila bombe u središtu Kijeva, ubijen je ugledni bjeloruski novinar Pavel Sheremet.

Ugledni bjeloruski novinar, koji je zadnjih pet godina boravio u Ukrajini i kao istraživački novinar radio za on line izdanje lista Ukrayinska Pravda, ubijen je u srijedu ujutro u eksploziji automobila bombe u središtu glavnog grada Kijeva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najmanje 30 poginulih Bomba u pakistanskoj bolnici ubila 30 ljudi Slika nije dostupna Stroj je odbacio od njega Kosilicom naletio na bombu i aktivirao je

Pavel Sheremet vozio se u službenom automobilu vlasnika lista kada je automobil raznesen, kazao je savjetnik ministra unutarnjih poslova Anton Garaščenko.

Dvoje svjedoka izjavilo je da je čulo snažnu eksploziju i vidjelo kako se ona dogodila ispod automobila, koji je ostao spaljen na sredini ulice.

"U šoku sam, ne znam što reći, pitanje je časti policije da istraži ovaj slučaj", kazala je čelnica nacionalnih policijskih snaga Khatia Dekanoidze dodavši da će "osobno preuzeti istragu".

Premijer Volodymyr Groysman na Facebooku je postavilo poruku: "Dan je počeo strašnim vijestima. Ugledni ukrajinski novinar Pavel Sheremet ubijen je jutros".

Osnivač Ukrayinske Pravde, Georgiy Gongadze, bio je istraživački novinar kojega su ubili prije 16 godina. Taj je incident pomogao ubrzati Narančastu revoluciju u Ukrajini.

Njegovo tijelo nađeno je dekapitirano u šumi izvan Kijeva.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko osobno je zatražio pokretanje istrage o ubojstvu Pavela Sheremeta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene