Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kenijski potpredsjednik William Ruto u ponedjeljak je izjavio da u kenijskom društvu "nema mjesta" za homoseksualce, što je posljednja u nizu sličnih izjava visokih dužnosnika afričkih zemalja koje ozlojeđuju aktiviste, a najvjerojatnije i zapadne donatore koji upozoravaju da je na meti homoseksualna zajednica na cijelom kontinentu.


"Republika Kenija je republika koja štuje Boga. Kod nas nema mjesta za homoseksualce i one druge", kazao je Ruto na vjerskoj službi služenoj na svahiliju.

Vezani članci Slika nije dostupna Izašli detalji: 'Ne bojimo se smrti, to će svima nama biti dobar provod za Uskrs' Slika nije dostupna Princ na dar dobio 4 krave, bika i kozu!

Njegov glasnogovornik je potvrdio njegove izjave i dodao da "vlada vjeruje da su homoseksualni odnosi neprirodni i neafrički".

Homoseksualnost je u Keniji protuzakonita još od vremena britanske kolonijalne vladavine koja je okončana 1963.

Sud Europske unije: Zabraniti darivanje krvi homoseksualcima može biti opravdano

U nedjelju je u Keniju stigao američki državni tajnik John Kerry koji je prošle godine oštro kritizirao Ugandu zbog zakona kojim je pooštrila zatvorske kazne za homoseksualce. SAD je i vrijedan donator Keniji i toj zemlji godišnje udijeli skoro milijardu dolara. Dio novca namijenjen je snagama sigurnosti, ali veliki dio toga ide za liječenja oboljelih od HIV/AIDS-a. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook