Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi slučaj

Zavladala panika: Na Novom Zelandu opet pronašli iglu u jagodama

Jagoda s iglom (Foto: Reuters)
Jagoda s iglom (Foto: Reuters) Foto: Reuters
Slučaj je prijavljen u subotu, a trgovina u kojoj je pakiranje kupljeno sa svojih je polica bila prisiljena maknuti sve voće.

Na Novom Zelandu ponovno je zavladala panika nakon što je u jagodama pronađena igla.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važan pomak Šuica poručila: ''Glasanje treba biti dopušteno i mladima od 16 i 17 godina'' Ilustracija Policija još vodi istragu Nakon optužbi o krađi u otmjenim trgovinama, zastupnica dala ostavku: "Podbacila sam, žao mi je"

Drugi je to slučaj u samo nekoliko tjedana nakon što je u Australiji uhićena 50-godišnja žena koja je optužena da je u jagode u tamošnjim trgovinama stavljala igle. Ovog puta igla u voću je pronađena u subotu ujutro u pakiranju kupljenom u supermarketu u gradu Geraldineu, stotinjak kilometara jugozapadno od Christchurcha na novozelandskom Južnom otoku.

Osoba koja je iglu pronašla nije ozlijeđena, a supermarket je zbog predostrožnosti skinuo s polica svu ponudu voća. Policija istražuje slučaj.

Za sad nije jasno jesu li kontaminirane jagode uzgojene na Novom Zelandu ili su uvezene iz Australije gdje je početkom mjeseca uhićenja 50-godišnja žena koju povezuju s najmanje 100 slučajeva pronađenih igala u jagodama.

Metal je pronađen i u banani, jabuci i mangu, no australska vlada te je slučajeve tretirala kao izolirane. Ipak, igle u voću izazvale su posvemašnju paniku diljem Australije, a industrija voća pretrpjela je višemilijunske gubitke, prenosi CNN.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene