Jagoda s iglom (Foto: Reuters)
Jagoda s iglom (Foto: Reuters)

Slučaj je prijavljen u subotu, a trgovina u kojoj je pakiranje kupljeno sa svojih je polica bila prisiljena maknuti sve voće.


Na Novom Zelandu ponovno je zavladala panika nakon što je u jagodama pronađena igla.

Vezani članci Ubojica s Novog Zelanda (Foto: Mark Mitchell / POOL / AFP) Svjedočio na sudu: Ubio je 51 osobu i sada tvrdi da nije kriv Tržnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Dnevnik Nove TV istražuje kakvo voće i povrće jedemo: "To se ne može ni očistiti. Opere se – pa što bude!"

Drugi je to slučaj u samo nekoliko tjedana nakon što je u Australiji uhićena 50-godišnja žena koja je optužena da je u jagode u tamošnjim trgovinama stavljala igle. Ovog puta igla u voću je pronađena u subotu ujutro u pakiranju kupljenom u supermarketu u gradu Geraldineu, stotinjak kilometara jugozapadno od Christchurcha na novozelandskom Južnom otoku.

Osoba koja je iglu pronašla nije ozlijeđena, a supermarket je zbog predostrožnosti skinuo s polica svu ponudu voća. Policija istražuje slučaj.

Za sad nije jasno jesu li kontaminirane jagode uzgojene na Novom Zelandu ili su uvezene iz Australije gdje je početkom mjeseca uhićenja 50-godišnja žena koju povezuju s najmanje 100 slučajeva pronađenih igala u jagodama.

Metal je pronađen i u banani, jabuci i mangu, no australska vlada te je slučajeve tretirala kao izolirane. Ipak, igle u voću izazvale su posvemašnju paniku diljem Australije, a industrija voća pretrpjela je višemilijunske gubitke, prenosi CNN.