Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Italiji uhićen mudžahedin iz BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska specijalna policija, Digos, uhitila je u protuterorističkoj operaciji petoricu navodnih terorista, među kojima i Kalila Jarrayu (40), zvanog "Pukovnik", koji je vodio skupinu mudžahedina u Bosni tijekom rata 1992.-1995.

Operacija je provedena u subotu na zahtjev tužiteljstva u Bologni, a uhićene osobe, čija su imena obzanjena danas, su iz Tunisa i Maroka, ali s boravkom u Italiji. Na čelu skupine je bio Kalil Jarraya poznat zbog sudjelovanja u ratu u BiH. Ta skupina je borce za Irak i Afganistan regrutirala uglavnom iz BiH. Kalil Jarraya iz Tunisa živio je u talijanskom gradu Faenzi i već je osuđen na pet godina za sudjelovanje u međunarodnom terorizmu.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Drugi uhićeni Tunižanin je Mohamed Chabchoud koji živi u Italiji u mjestu Dozza Imolese i pripremao je buduće samoubojice i mučenike, čitajući im govore Bin Ladena i pokazujući im filmove o strijeljanju. Uhićeni su još Msaadi Hechmi, organizator prijevara za financiranje skupine, zatim Mouradd Mazi, koji je pripremao ljude za terorističke napade u inozemstvu i Chedi Ben Bargaoui zvani "Mučenik".

Odgovorni za međunarodni protuterorizam, Claudio Galzerano, je za Jarraya kazao da je bio veteran rata u Bosni te da su novi budući teroristi "regrutirani uglavnom iz Bosne".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene