Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanka uhvaćena na Baliju

U iščekivanju smrtne presude: 'Neka me ubiju. Ne želim ostariti ovdje. Metak je barem brz.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lindsey Sandiford prošle je godine uhvaćena prilikom krijumčarenja droge u Indoneziju. Sada je čeka smrtna kazna na Baliju.

Britanskoj baki Lindsay Sandiford odbijena je žalba na presudu u Baliju. Ona je osuđena na smrt zbog krijumčarenja droge u tu zemlju. Prilikom putovanja iz Bangkoka na Bali prošle godine, u njezinom je kovčegu otkriven kokain u vrijednosti 1,6 milijuna funti (oko 14 milijuna kuna). Sud je presudio da joj kazna bude pogubljenje, iako je nakon uhićenja pomogla u hvatanju navodnih organizatora krijumčarenja koji su nakon toga dobili manje kazne.

Pročitajte i ovo Kokain sedam milijuna eura Policija objavila detalje švercanja kokaina iz Južne Amerike u Hrvatsku: Puno je uhićenih, a za nekima se traga Majmunčić će biti predan u sigurne ruke (Foto: AFP) Želio kućnog ljubimca Ruski turist uhvaćen u bizarnom pokušaju krijumčarenja - bebe orangutana: "Kao da je prenosio dijete, spremio mu je dekicu"

Sandiford je rekla kako je pristala prokrijumčariti kokain zbog prijetnji smrću njezinom sinu i kaže da su Ponder, Beale i Dougall organizirali krijumčarenje iz Bankoka u Bali. Sada Sandiford čeka smrtnu kaznu u zloglasnom zatvoru na Baliju - Kerobokanu. U istom zatvoru su i prokazani koji joj, kaže, prijete smrću.

Lindsay Sandiford po prvi put je progovorila za britanske medije. 'Radije bih smrtnu kaznu nego kaznu doživotnog zatvora. Ne želim ostariti ovdje... Metak je barem brz', rekla je Lindsey za Daily Mail. 'Ponekad pomislim, ma neka više završe s tim. Neka me ubiju. Sada imam artritis, što će biti za deset godina kad ne budem mogla hodati? Zabavljala sam se u životu, putovala na različita mjesta, upoznala razne zanimljive ljude', kaže Lindsey.

I sama kaže kako je svjesna što je učinila te kako za to nema oprosta, niti traži milost od indonezijskog pravosuđa, međutim smatra kako doživotna kazna nije fer. 'Ono što sam učinila bilo je pogrešno i trebam biti kažnjena, međutim surađivala sam s policijom i trebala bih dobiti manju kaznu', smatra Lindsey kojoj je policija za suradnju obećala zaštitu u interpolovom programu zaštićenih svjedoka, no to se nikada nije ostvarilo.

U slučaj se uključila i britanska vlast. 'Gospođa Sandiford je 56-godišnja majka dva sina i baka jednom djetetu. Na njih bi ozbiljno utjecalo u slučaju da je pogubite. Gospođa Sandiford je surađivala s vlastima prilikom uhićenja drugih koji su također bili uključeni u trgovinu drogom. Sud bi trebao uzeti u obzir ovu suradnju, posebno imajući u vidu da su i drugi koji su bili uključeni u ovu aktivnost osuđeni', stoji u pismu koje su britanske vlasti poslale u Indoneziju u nastojanju da prilikom razmatranja žalbe na presudu suci i to pismo uzmu u obzir.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene