Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekivanje dolaska Zelaye

U Hondurasu uveden policijski sat na granici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Roberta Michelettija, postavljena nakon svrgavanja predsjednika Manuela Zelaye, uvela je u petak u podne policijski sat u pograničnom području Hondurasa, u očekivanju povratka svrgnutog predsjednika, objavili su mediji.

Vijest koju su objavili radio i televizija objavljena je 25 minuta prije nego je odluka stupila na snagu. Više tisuća Zelayinih pristaša stiglo je u El Paraiso, uz granicu s Nikaragvom, očekujući dolazak svrgnuta predsjednika koji je dobio azil u Nikaragvi nakon državnog udara 28. lipnja. Dok se njegovi pristaše okupljaju, Zelaya putuje iz Nikaragve u Honduras, ne obazirući se na vojno zatvaranje granice i na vladine prijetnje da će ga uhititi zbog nepoštivanja ustava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okružen pristašama i novinarima Zelaya nakratko ponovno zakoračio na honduraško tlo Slika nije dostupna Ograničena građanska prava Vlada Hondurasa uvela policijski sat

>> 'Hondurašani imaju pravo na pobunu'

Zelaya je pošao na put iz Manague u četvrtak, dan nakon neuspjeha zadnjeg kruga pregovora s kostarikanskom vladom. Honduraška vojska zatvorila je cestu prema graničnom prijelazu Las Manos, zabranivši prolaz svim vozilima i pješacima, kako bi onemogućila pristup Zelayinim pristašama. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene