Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zelaya izjavio

'Hondurašani imaju pravo na pobunu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svrgnuti honduraški predsjednik Manuel Zelaya rekao je u utorak da narod Hondurasa ima pravo na ustanak protiv prijelazne vlade koja ga je protjerala iz zemlje.

Govoreći u Gvatemali na zajedničkoj konferenciji za tisak s njegovim kolegom gvatemalskim predsjednikom Alvarom Colomom Zelaya je rekao da Hondurašani imaju pravo prosvjedovati, štrajkati pa čak i pokrenuti ustanak protiv vlade Roberta Michelettija kojega je na Zelayino mjesto imenovao Kongres.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele ga na vlasti Kongres protiv Zelayina povratka Slika nije dostupna Zbog kaznenih prijava Honduraški sud: Zelayi ne treba vratiti vlast

'Nitko ne duguje podršku uzurpatorskoj vladi koja je vlast uzela oružjem i narod ima pravo na ustanak', rekao je Zelaya dodavši da je 'pobuna legitiman proces koji je dio najviših koncepata demokratskog mišljenja". Kostarikanski predsjednik Oscar Arias koji posreduje u pregovorima između prijelazne vlade i Zelaye zatražio je od Zelaye da 'bude strpljiv'.

>> Honduras: Vojnici blokirali pistu, Zelaya nije mogao sletjeti

Zelaya je u ponedjeljak prijelaznoj vladi uputio ultimatum da mu na idućem krugu pregovora vrate vlast. Arias je rekao da će se pregovori, nakon dva neuspjela kruga, nastaviti u subotu. U Hondurasu Zelayine pristaše održavaju masovne prosvjede tražeći njegov povratak. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene