Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nisu pod kontrolom

Stotine vatrogasaca bori se s požarima u Grčkoj, jedan buknuo i u blizini Atene

Grčki vatrogasac (Foto: Dnevnik.hr)
Grčki vatrogasac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požari u Grčkoj (Foto: Dnevnik.hr) Požari u Grčkoj (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Gori diljem Grčke (Foto: Dnevnik.hr) Gori diljem Grčke (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Kanaderi gase požar (Foto: Dnevnik.hr) Kanaderi gase požar (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Grčki vatrogasac (Foto: Dnevnik.hr) Grčki vatrogasac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Kanader izbacuje vodu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/6 >>
Više od 450 vatrogasaca i 23 kanadera mobilizirano je u Grčkoj za borbu protiv požara, dok jedan bijesni na otoku Elafonisos i dva oko grada Marathona blizu Atene

Velike vrućine popraćene vjetrom uzrokovale su mnogobrojne požare diljem Grčke koja je pogođena novim toplinskim valom. Najveći problem stvaraju požari koji su izbili na slabije pristupačnim terenima zbog čega je pristup vatrogascima otežan.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Intervencija u tijeku Gori kuća kod Zaprešića: "Vatra ju je cijelu zahvatila" Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može"

Na teren su poslani i kanaderi koji su pomogli staviti pod kontrolu ili potpuno ugasiti većinu od čak pedesetak požara koji su izbili tijekom dana.

Jedan kamp i jedan hotel su evakuirani na otoku Elafonisos kao i jedno ljetovalište blizu Marathona, naglasila je službena agencija ANA. Marathon se nalazi blizu ljetovališta Mati gdje su 2018. u najgorem požaru u Grčkoj stradale 102 osobe.

Vremenska prognoza nije naklonjena vatrogascima kojih je na terenu više od 450 pa se tako predviđa da će temperature porasti do 40 stupnjeva u nekim regijama gdje se također previđaju i jaki vjetrovi.

U petak je šef civilne zaštite Nikos Haradalias rekao da je prvi puta nakon 2012. Grčka suočena s tom opasnom kombinacijom velikih vrućina, jakih vjetrova i suše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene