Vlakovi u Francuskoj, arhiva (Foto: AFP)
Vlakovi u Francuskoj, arhiva (Foto: AFP) Foto: Afp

Zbog olujnog nevremena koje je u utorak navečer zahvatilo zapad Francuske nakon visokih temperatura ovih dana, 1500 putnika zapelo je na trima željezničkim kolodvorima u Normandiji, priopćila je nacionalna željeznica SNCF.


"Zbog oluje je poremećen promet na liniji Pariz-Caen-Cherbourg, 700 putnika je blokirano u Lisieuxu, 500 u Evreuxu i 300 u Caenu", dodao je SNCF za agenciju France Presse. Oštećeni su električni vodovi, što je prouzročilo prekid u napajanju vlakova električnom energijom.

Vezani članci Nevrijeme u Francuskoj Devetero ljudi poginulo u olujnom nevremenu: Ribiče je u Sredozemno more povukao veliki val Ilustracija (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Samo jedan dio Hrvatske vikend će početi bez upozorenja: Za velik dio zemlje na snazi crveni alarm, pogledajte što nas čeka idućih dana

Desetak vlakova je u utorak navečer ostalo na kolodvorima u Caenu, Lisieuxu i na pariškom Saint-Lazareu zbog drveća koje je zbog oluje palo na prugu, navodi SNCF.

Vrućine su u utorak prestale u Francuskoj, a visoke temperature su se još zadržale u nekim dijelovima na istoku i u dijelu Pariškog bazena. Tijekom večeri sa zapada se očekuje dolazak olujnog nevremena i pad temperature. (Hina)