Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crni dim visok stotine metara

Požar u jednom od najposjećenijih europskih zabavnih parkova: Vatrogasci se cijelu noć borili s vatrom

Požar u Europa-Parku (Foto: AFP)
Požar u Europa-Parku (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Požar u Europa-Parku (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Velik je požar u subotu poslijepodne buknuo u Europa-Parku u njemačkom gradu Rustu. Radi se o drugom najposjećenijem parku u Europi nakon Disneylanda. Nakon što su oko 21 sat požar stavili pod kontrolu, vatrogasci su požar ugasili tek još uvijek gase požar.

Velik oblak crnog dima uzdigao se stotine metara iznad skladišta pored jedne od atrakcija u Europa-Parku u subotu nešto iza 18 sati, izvještavaju njemačke vlasti.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Zbog požara su evakuirani posjetitelji iz skandinavskog dijela parka, a vatrogasci su se s vatrom borili cijelu noć. Policija je izvijestila nema ozlijeđenih niti mrtvih, izvještava RT.

U gašenju požara bilo je uključeno oko 200 vatrogasaca. Njemački Bild.de je u subotu oko devet navečer objavio da je požar pod kontrolom, ali tek je u nedjelju ujutro bio potpuno ugašen.

Europa-Park nalazi se u blizini njemačko-francuske granice. To je drugi najposjećeniji parku u Europi nakon Disneylanda, a prošle ga je godine posjetilo 5,6 milijuna ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene