Velik je požar u subotu poslijepodne buknuo u Europa-Parku u njemačkom gradu Rustu. Radi se o drugom najposjećenijem parku u Europi nakon Disneylanda. Nakon što su oko 21 sat požar stavili pod kontrolu, vatrogasci su požar ugasili tek još uvijek gase požar.

Galerija


Velik oblak crnog dima uzdigao se stotine metara iznad skladišta pored jedne od atrakcija u Europa-Parku u subotu nešto iza 18 sati, izvještavaju njemačke vlasti.

Vezani članci U požaru na OPG-u Marinković izgorjela stoka - 1 VIDEO Uznemirujući prizori nakon požara OPG-a pored Čazme: Izgorjela stoka, strojevi, bale sijena... Gori trava / Ilustracija Palio pokošenu travu pa pao i poginuo: Već treći slučaj ove godine, vatrogasci poslali upozorenje

Zbog požara su evakuirani posjetitelji iz skandinavskog dijela parka, a vatrogasci su se s vatrom borili cijelu noć. Policija je izvijestila nema ozlijeđenih niti mrtvih, izvještava RT.

U gašenju požara bilo je uključeno oko 200 vatrogasaca. Njemački Bild.de je u subotu oko devet navečer objavio da je požar pod kontrolom, ali tek je u nedjelju ujutro bio potpuno ugašen.

Europa-Park nalazi se u blizini njemačko-francuske granice. To je drugi najposjećeniji parku u Europi nakon Disneylanda, a prošle ga je godine posjetilo 5,6 milijuna ljudi.