Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj žrtava se povećava

U erupciji vulkana život izgubila 191 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasilačke službe otkrile su nova tijela u selima pokrivenim vulkanskim pepelom. Broj mrtvih sada se popeo na 191.

Još se broje žrtve erupcije vulkana Merapi u Indoneziji, a spasilačke službe su priopćile kako stalno nalaze nova tijela. 'Podaci o erupciji Merapija govore o 191 mrtvoj osobi', kazao je jedan od spasioca.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

>> VIDEO: Indonezija nema mira, Merapi ponovno eruptirao

>> U posljednjoj erupciji Merapija poginule 54 osobe

Erupcija vulkana počela je još 26. listopada, a kao posljedica vulkanskog pepela koji je dospio u atmosferu, poremećen je i zračni promet iznad Indonezije.

Ovo je inače, najjača erupcija vulkana nakon 1870. godine, te su posljedice velike. Žrtve se još broje, a vulkanski pepeo uništio je čitava sela i natjerao 340 tisuća ljudi da napuste svoje domove. 'Intenzitet erupcije se smanjio, ali je aktivnost vulkana još visoka', kazao je Surono, vulkanolog zadužen za nadzor indonezijskih vulkana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene