Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U eksploziji blizu sjedišta Musharafa sedam poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje sedam osoba, uključujući i bombaša samoubojicu, poginulo je u utorak nedaleko od vojnog stožera pakistanskog predsjednika Perveza Musharrafa u Rawalpindiju.

Tri policajca i tri prolaznika su među žrtvama, a najmanje je 11 osoba ranjeno u eksploziji, objavila je policija.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

Zamjenik ministra informiranja Tariq Azim Khan kazao je da je general Musharraf na sigurnome u svome uredu dva kilometara od mjesta eksplozije.

Predsjednik Musharraf, ključni saveznik Sjedinjenih Država u njihovu ratu protiv terorizma, preživio je najmanje tri pokušaja ubojstva, dva u prosincu 2003. godine i jedan u srpnju pri polijetanju njegova zrakoplova u zračnoj luci u Rawalpindiju.

Samoubilački napadi i eksplozije na prometnicama zaredale su od srpnja nakon što su snage sigurnosti ugušile pobunu u Crvenoj džamiji u Islamabadu. Više od 100 osoba ubijeno je tada u akciji kojom su snage sigurnosti okončale opsadu Crvene džamije gdje su fundamentalisti, inspirirani naukom afganistanskih talibana, držali zatočene žene i djece.

S približavanjem parlamentarnih izbora u siječnju, stanje sigurnosti pogoršava se u zemlji kojoj prijeti sve veća politička nestabilnost jer su vodeći političari, Musharraf i bivša premijerka Benazir Bhutto, koja se u listopadu vratila u zemlju, prozapadno orijentirani, u čemu im otpor pružaju islamistički krugovi. U napadu na konvoj Benazir Bhutto na sam dan njezina povratka u Pakistan, 18. listopada, ubijeno je više od 139 osoba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene