Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške muke s anoreksijom

Sa 107 kg 'spala' na težinu 10-godišnjakinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao djevojčica, Lauren Brudenell je uvijek bila punija, no kada je odlučila smršavjeti, postala je opsjednuta i došla na rub između života i smrti zbog teškog oblika anoreksije.

Godinama nije mogla spavati zbog šala na svoj račun, a na vrhuncu je imala 107 kilograma. No sa 16 godina je odlučila otići na dijetu i postala opsjednuta kalorijama. U dvije godine je skinula 64 kilograma i došla na težinu prosječne 10-godišnjakinje.

Pročitajte i ovo Pas pojeo 4000 dolara Pohlepni Cecil VIDEO Pas uživao u najskupljem obroku u životu: Nećete vjerovati što je pojeo Slika nije dostupna Zastrašujuće Anoreksična majka lakša od 7-godišnje kćeri!

'Mrzila sam što sam toliko veća od prijatelja, no kada sam započela s dijetom, sve je otišlo predaleko. Nisam se više mogla zaustaviti', rekla je Lauren, koja je s dijetom započela nakon maturalne proslave.

'Djeca su me znala toliko povrijediti komentarima da se nisam mogla zaustaviti kada bih počela plakati. Onda bih upitala mamu jesam li debela, a ona bi mi odgovorila 'naravno da nisi, izgledaš dražesno'. No kada sam sjela na klupu na satu tjelesnog i ona je puknula, a svi oko mene su se smijali, odlučila sam da moram smršaviti', dodala je.

Konstantna borba s kalorijama

Lauren je iz prehrane prvo izbacila čokoladu i grickalice, a zatim je počela preskakati obroke, piše Mirror. 'Vagala sam se svakih nekoliko sati. Život mi je postao dnevna borba s kalorijama. Pojela bih jedan rižin kolač na dan. Nisam se mogla koncentrirati na školu. Stalno mi je bilo hladno. Mama me molila da pojedem nešto', pojasnila je.

>> 'Izgladnjivala sam se i sada se borim s anoreksijom'

Mama ju je zatim odvela kod psihijatra, a kasnije joj je u bolnici dijagnosticiran poremećaj u prehrani. Pod nadzorom je počela jesti šest malih obroka na dan. Sada teži 50 kilograma i na putu je prema oporavku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene