Policijska traka (Foto: AFP)
Policijska traka (Foto: AFP) Foto: Afp

Jedan je policajac ubijen, a više ih je ozlijeđeno tijekom intervencije vezane za obiteljsko nasilje u Denveru, u američkoj saveznoj državi Colorado. U pohodu napadača upucana su i dva civila.


Sedam je osoba upucao muškarac tijekom svog napadačkog pohoda vezanog za obiteljsko nasilje u četvrti u blizini američkog grada Denvera. Od toga su dvije osobe bile civili, a pet policajci koji su izašli na intervenciju. Jedan od upucanih policajaca je preminuo, objavila je lokalna policija.

Vezani članci Ubijen policajac zadužen za obranu Pentagona - 3 Ubijen policajac zadužen za zaštitu Pentagona, senator izrazio žaljenje: "Besmislen čin nasilja" U Sesvetama upucan 26-godišnjak - 3 Otkriveni detalji pucnjave u Sesvetama: 26-godišnjak se posvađao sa skupinom mladića, jedan od njih ga upucao pa svi skupa pobjegli

Sve je počelo kada je policija rano jutros, oko šest sati, po lokalnom vremenu dobila poziv da se u četvrti remeti mir. Kada su izašli na teren ustanovili su da se radi o obiteljskom nasilju. Napadač je osim po svojim žrtvama civilima, vatru otvorio i na policiju te upucao pet policijskih službenika, od kojih je jedan od zadobivenih ozljeda preminuo.

Policija je zatvorila šire područje četvrti u blizini Denvera te upozorila stanovnike da je u tijeku potraga i da se klone prozora i vanjskih zidova svojih stambenih jedinica.

O napredovanju potrage i novim informacijama obavještavali su javnost putem svog Twitter profila. Napetost je trajala nekoliko sati, nakon čega je policija objavila da je napadač upucan te da više nije prijetnja.