Crnogorska policija, arhiva (Foto: AFP)
Crnogorska policija, arhiva (Foto: AFP) Foto: Afp

U Crnoj Gori brutalno su pretučeni i opljačkani hrvatski studenti.


Policija u Budvi uhitila je trojicu Nikšićana za koje se sumnja da su na parkingu nadomak Starog grada brutalno pretukli i opljačkali dvojicu hrvatskih studenata.

Vezani članci Koronavirus, Crna Gora Crna Gora od petka na zelenoj listi Europske unije: ''Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji naši će građani moći putovati bez ograničenja'' Potres, ilustracija Potres u Crnoj Gori? Korisnici na aplikaciji javljaju da se dogodila greška: ''Ništa se u Podgorici nije osjetilo! Ovo je fake''

Osumnjičeni napadači u ranim su dvadesetim godinama, a u Budvi rade kao sezonski radnici.

Hrvatski studenti su došli u Budvu na "Turizmijadu", a sukob sa Nikšićanima počeo je  u jednom klubu iz kojeg izbačeni. Studenti su krenuli prema hotelu, ali ih je trojac sustigao pa se sukob nastavio na parkingu.

Mladići iz Hrvatske su se su zadobili teške tjelesne ozljede.

"Jedan od hrvatskih studenata zadobio je teške ozljede, slomljen mu je nos, dok je drugi primio veliki broj udaraca po tijelu i glavi. Nakon što su ih pretukli. Nikšićani su im naredili da izvade sve iz džepova, uzeli su im novac i ručni sat, nakon čega su pobjegli“, pišu Vijesti.

Studenti su sve prijavili policiji, koja je uspjela utvrditi idnetitet napadača. Uhićeni su i određen im je pritvor. Terete se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, tučnjavu, nasilničko ponašanje i tešku krađu na drzak način.