Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija na cesti

VIDEO Crna Gora: Autobus sletio u provaliju, poginulo 18 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na magistralnoj cesti Podgorica-Kolašin u Crnoj Gori, u provaliju je u nedjelju oko 17 sati sletio autobus i prema dosadašnjim podacima poginulo je 18 osoba.

U slijetanju autobusa u kanjon rijeke Morače poginulo je 18 rumunjskih turista, a 28 ih je ozlijeđeno, od čega ih je osmero u životnoj opasnosti.

Autobus je sletio u kanjon rijeke Morače, provaliju duboku 40 metara, ali nije pao u rijeku jer se prije zaustavio.

>> Šestero alpinista poginulo u južnom Tirolu

Prema prvim informacijama čini se da je vozač rumunjskog autobusa, u kojem je u trenutku nesreće bilo 46 putnika, izašao iz tunela iz pravca Kolašina, te da je po klizavoj cesti nastavio voziti ravno, probio zaštitnu ogradu mosta s lijeve strane, a potom sletio u provaliju, pišu 'Vijesti'.

Policija je od mjesta nesreće do Podgorice napravila koridor kako bi vozila hitne pomoći mogla što prije prevesti unesrećene, a putnike iz autobusa na hitnu su vozili i vozači koji su se zatekli na mjestu nesreće u svojim osobnim automobilima.

'Trebali smo u Crnoj Gori ostati pet dana. Sve se odigralo brzo, vozač je u trenutku nesreće vozio malo brže, kad je autobus proklizao', rekla je jedna putnica iz rumunjskog autobusa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene