Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri godine

U Bugarskoj za korupciju osuđen bivši visoki dužnosnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronevjerio je 34 milijuna dolara pomoći Europske Unije.

Sud u Sofiji osudio je u četvrtak na četiri godine zatvora nekadašnjeg čelnika bugarskog državnog fonda za poljoprivredu zbog krađe milijuna dolara od pomoći Europske unije, što je prva presuda za korupciju nekom visokom dužnosniku u toj zemlji.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"


Asen Drumev je proglašen krivim za potpisivanje 'štetnih' ugovora kojima se pronevjerilo 48 milijuna bugarskih leva (34 milijuna dolara) iz sredstava koje je EU dao kao pomoć bugarskoj poljoprivredi. Presuda na koje će se, očekuje se, Drumev žaliti također mu zabranjuje obnašanje javnih funkcija sedam godina.

Bugarski premijer Bojko Borisov je odvojeno, također u četvrtak, dodao svojoj vladi ministarstvo zaduženo za nadzor EU fondova. Borisov je u srpnju došao na vlast obećavajući da će suzbiti raširenu korupciju u Bugarskoj. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene