Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pronevjerio je 34 milijuna dolara pomoći Europske Unije.


Sud u Sofiji osudio je u četvrtak na četiri godine zatvora nekadašnjeg čelnika bugarskog državnog fonda za poljoprivredu zbog krađe milijuna dolara od pomoći Europske unije, što je prva presuda za korupciju nekom visokom dužnosniku u toj zemlji.

Vezani članci Slika nije dostupna Nakon što je bivši predsjednik završio u zatvoru, zemljom se širi val nasilja: Noću pljačkaju trgovine, prosvjednici marširaju naoružani štapovima Dijana Zadravec Zadravec pokazala dokumente koji navodno dokazuju nepravilnosti u KBC-u: ''Preko posrednika su mi prijetili otkazom. Vatavuk se usporedio s Hitlerom''


Asen Drumev je proglašen krivim za potpisivanje 'štetnih' ugovora kojima se pronevjerilo 48 milijuna bugarskih leva (34 milijuna dolara) iz sredstava koje je EU dao kao pomoć bugarskoj poljoprivredi. Presuda na koje će se, očekuje se, Drumev žaliti također mu zabranjuje obnašanje javnih funkcija sedam godina.

Bugarski premijer Bojko Borisov je odvojeno, također u četvrtak, dodao svojoj vladi ministarstvo zaduženo za nadzor EU fondova. Borisov je u srpnju došao na vlast obećavajući da će suzbiti raširenu korupciju u Bugarskoj. (Hina)