Prosvjed, Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP)
Prosvjed, Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP) Foto: Juan BARRETO / AFP

Tisuće ljudi, od kojih je većina bila odjevena u bijelo, sudjelovale su u nedjelju u Kolumbiji u prosvjednim šetnjama protiv terorizma i u spomen na žrtve napada koji se pripisuje gerili ELN-u, u kojemu je u četvrtak u Bogoti ubijeno 20, a ranjeno 68 ljudi.


Pod motom "Zajedno protiv terorizma" povorke su prošle mnogim gradovima u zemlji kako bi izrazile ogorčenost tim napadom auto bombom, najkrvavijim napadom u prijestolnici od 2003. godine, kojemu je meta bila nacionalna policijska akademija.

Vezani članci Prosvjed zbog azbesta u Zadru Bijesni Zadrani digli glas protiv azbesta s Titova "Galeba": "Otići ćete i vi i vaš opasni otpad!" Ponovno jačaju neredi u SAD-u - 3 Šokantni prizori na ulicama SAD-a, ubijen prosvjednik: "Ono što sad vidimo noću, to je skoro građanski rat"

"Prosvjedujemo protiv svakog oblika nasilja, bilo prema policiji ili prema čelnicima udruga", rekao je za AFP Yeison Torres (19), student, smjerajući i na ubojstva aktivista za ljudska prava, kojih je sedam ubijeno u prvom tjednu siječnja.

U Bogoti, središtu prosvjednog pokreta, služena je misa u katedrali na Bolivarovu trgu, odredištu povorke u kojoj su sudjelovali i predsjednik Ivan Duque, njegova vlada i neki oporbeni vođe.

Predsjednik je prekinuo dijalog s gerilom Vojske za nacionalno oslobođenje (ELN) nakon napada za koji ona nije preuzela odgovornost i rekao da "danas Kolumbija kaže dosta, dosta je ELN-a, dosta je terorizma". (Hina)