Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon krvavog napada

Na tisuće ljudi u bijelom prosvjedovalo protiv terorizma

Prosvjed, Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP)
Prosvjed, Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP) Foto: Juan BARRETO / AFP
Tisuće ljudi, od kojih je većina bila odjevena u bijelo, sudjelovale su u nedjelju u Kolumbiji u prosvjednim šetnjama protiv terorizma i u spomen na žrtve napada koji se pripisuje gerili ELN-u, u kojemu je u četvrtak u Bogoti ubijeno 20, a ranjeno 68 ljudi.

Pod motom "Zajedno protiv terorizma" povorke su prošle mnogim gradovima u zemlji kako bi izrazile ogorčenost tim napadom auto bombom, najkrvavijim napadom u prijestolnici od 2003. godine, kojemu je meta bila nacionalna policijska akademija.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Ruski i kineski ministar vanjskih poslova Strateško partnerstvo Dvije velesile ojačale veze: "Nastavljamo suradnju..."

"Prosvjedujemo protiv svakog oblika nasilja, bilo prema policiji ili prema čelnicima udruga", rekao je za AFP Yeison Torres (19), student, smjerajući i na ubojstva aktivista za ljudska prava, kojih je sedam ubijeno u prvom tjednu siječnja.

U Bogoti, središtu prosvjednog pokreta, služena je misa u katedrali na Bolivarovu trgu, odredištu povorke u kojoj su sudjelovali i predsjednik Ivan Duque, njegova vlada i neki oporbeni vođe.

Predsjednik je prekinuo dijalog s gerilom Vojske za nacionalno oslobođenje (ELN) nakon napada za koji ona nije preuzela odgovornost i rekao da "danas Kolumbija kaže dosta, dosta je ELN-a, dosta je terorizma". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene