Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Napad na slobodu"

Eksplozija autobombe u Bogoti: Broj mrtvih porastao na 21, ozlijeđeno 68 ljudi

Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP)
Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP) Juan BARRETO / AFP
Aktualno Galerija Bogota, Ilustracija (Foto: Juan BARRETO / AFP) Bogota, Ilustracija (Foto: Juan BARRETO / AFP) Foto: Juan BARRETO / AFP Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP) Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP) Foto: Juan BARRETO / AFP Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP) Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP) Foto: Juan BARRETO / AFP +0 Bogota (Foto: Juan BARRETO / AFP) Galerija 1/4 >>
Broj mrtvih u eksploziji automobila bombe ispred policijske akademije u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti porastao je na 21, izvijestili su lokalni mediji.

Bomba je eksplodirala u četvrtak ispred policijske akademije "General Santander" južno od Bogote, rekao je gradonačelnik Enrique Penalosa novinarima. U napadu je ozlijeđeno 68 ljudi, piše list El Tiempo pozivajući se na policiju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okamenio se VIDEO Fetus u trbuhu ostao 40 godina! Slika nije dostupna Tko je ona? VIDEO Utvara šeće Bogotom, snimile je nadzorne kamere

Kolumbijski predsjednik Ivan Duque vratio se u glavni grad sa zapada zemlje, gdje je bio na sastanku posvećenom sigurnosti te je zapovijedio sigurnosnim snagama da nađu počinitelje i privedu ih pravdi.

"Svi Kolumbijci odbacuju terorizam i ujedinjeni su kako bi mu se suprotstavili", napisao je na Twitteru kolumbijski predsjednik. On je rekao da napad "na našu mladež, našu slobodu" neće proći nekažnjeno i objavio je trodnevnu žalost.

Građanski je rat trajao u Kolumbiji desetljećima, ali je mirovni sporazum s FARC-om (Revolucionarne oružane snage Kolumbije) potpisan 2016., čime je okončano najgore nasilje.

Za napad na policijsku akademiju mogla bi biti odgovorna gerilska skupina Nacionalna oslobodilačka vojska (ELN), javila je televizija Caracol.

Državni odvjetnik Nestor Humberto Martinez identificirao je napadača kao Josea Aldemara Rojasa Rodrigueza (57), za kojega se vjeruje da je bivši pripadnik ELN-a. Napadač je navodno poginuo u eksploziji.

Rodriguezu, koji je bio u terminalnoj fazi bolesti, teroristi su platili da izvrši napad, navodi Caracol pozivajući se na policijske izvore. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene