Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve po 1.800 dolara

U BiH preko oglasnika prodaju bengalske tigrove, lavove, jaguare...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jednom internetskom oglasniku u BiH pojavio se oglas u kojem nepoznat netko prodaje egzotične životinje kao što su bengalski tigrovi i lavovi.

Ljubitelji egzotičnih životinja odnedavno imaju priliku kupiti u Bosni i Hercegovini mladunčad lavova, bengalskih tigrova, jaguara, a odluče li se za nabavku više primjeraka mogu računati i na popust, prenose u ponedjeljak lokalni mediji u BiH.

Ponuda za kupnju mladunčadi "velikih mačaka", uključujući i one koji pripadaju ugroženim vrstama, pojavila se na jednom internetskom oglasniku a prodavatelj je navodno iz Bosanskog Petrovca.

Pročitajte i ovo Pokladno jahanje - 2 Šokačko sijelo Plemenite životinje u središtu stoljetne tradicije: "Tko je progutao konjsku dlaku, to ostaje do kraja života" Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa

>> U zoološkom tigar dječaku odgrizao ruku!

"Dnevni avaz" je došao do informacije kako se nudi mladunčad risova, tigrova, jaguara, leoparda, crnih pantera, lavova te sibirskih i bengalskih tigrova. "Trenutačno imam šest mladunčadi tigrova, četiri mladunčeta Fennec lisice i četiri mladunčeta risa. Svako je cijepljeno, doći će s putovnicom i mikročipom", trenutačna je pisana ponuda prodavatelja čiji identitet nije poznat.

Izvjesno je samo to da za svako mladunče traži po 1.800 američkih dolara, a kupuje li se više od jedne životinje cijena po primjerku je niža. Nejasno je kako su ovakvi životinjski primjerci dospjeli u BiH jer ne postoji zakonita mogućnost njihova uvoza niti izvoza.

Dragomir Mijić, predsjednik udruge za zaštitu životinja NOA, potvrdio je kako su ovakva oglašavanja prodaje životinja protuzakonita te kako one ne mogu imati nikakve legalne papire. Podsjetio je međutim na činjenicu kako se nakon ilegalne preprodaje oružja i droge najveća zarada ostvaruje na trgovini egozičnim životinjama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene