Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hvataju se mudžahedini?

U BiH akcija uhićenja osoba podrijetlom iz afričkih i azijskih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijske agencije u Bosni i Hercegovini započele su akciju uhićenja osoba koje borave u toj zemlji a podrijetlom su iz afričkih i azijskih zemalja, objavili su u utorak lokalni mediji.

Prema navodima koje je iznio Robert Cvrtak, glasnogovornik Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH, uhićenja su započela u ponedjeljak, a provode se u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSA). Cvrtak je za 'Dnevni avaz' potvrdio kako su na području Zeničko-dobojske županije uhićene dvije osobe.

Pročitajte i ovo Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

'Radi se o stranim državljanima za koje se sumnja da nezakonito borave u BiH. Oni su predani službi za poslove sa strancima', kazao je Cvrtak koji nije želio potvrditi identitet privedenih.

Smješetni u centre za ilegalne imigrante

Prema medijskim navodima, uhićeni su Aiman Awad, Sirijac koji je na čelu jedne od udruga naturaliziranih državljana BiH podrijetlom iz afro-azijskih zemalja. Ta udruga okuplja bivše pripadnike Armije BiH koji su na temelju sudjelovanja u ratu u BiH i dobili državljanstvo te zemlje. Privođenje Awada potvrdio je i njegov odvjetnik Osman Mulahalilović. On je ustvrdio kako je uhićenje obavljeno nezakonito jer njegovom branjeniku još nije pravomoćno oduzeto državljanstvo BiH.

Drugi uhićeni je pak stanoviti Abdulah Baaura podrijetlom iz Iraka, a njemu je državljanstvo BiH navodno oduzeto. Uhićeni su smješteni u posebni centar za ilegalne imigrante kod Sarajeva gdje će čekati eventualnu odluku o deportaciji iz BiH.

Federalna uprava policije koja koordinira cijelu akciju za sada nije ponudila više informacija o razmjerima akcije i drugim pojedinostima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene