Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pandemijski prizor

U europsku zemlju vraća se nošenje maski: "Stroga preporuka" nema veze s COVID-om

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog velikog porasta slučajeva gripe Belgija uvodi nošenje maski ranjivim osobama. Prizor koji smo redovito gledali tijekom pandemije koronavirusa, sada se tiče drugog virusa.

Belgijske zdravstvene službe u utorak su izdale narančasto upozorenje jer se zemlja suočava s naglim porastom slučajeva gripe, što znači da se nošenje maski za lice sada strogo preporučuje ranjivim osobama.

Ta oznaka uključuje osobe starije od 65 godina ili one koji pate od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, bolesti pluća, raka, pretilosti, kroničnog zatajenja bubrega ili oslabljenog imunološkog sustava, stoji u priopćenju vlasti koje prenosi Politico.

Pročitajte i ovo Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete"

Pročitajte i ovo Sabor - 4 78 glasova Za Sabor odlučio: Ivan Turudić novi je glavni državni odvjetnik!

Rođake i bliske osobe svih koji spadaju u tu kategoriju također se potiče da nose maske na prepunim mjestima poput javnog prijevoza.

"Godišnja epidemija gripe je privremena", poručile su vlasti, dodajući da nastoje smanjiti razinu upozorenja što je prije moguće.

Nošenje maski za lice u javnom prijevozu nije obvezno u Belgiji otkako je vlada u svibnju 2022. ukinula gotovo sve mjere vezane uz pandemiju COVID-a. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene