Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Belgijske su vlasti izvijestile kako su uhitile 14 islamista koji su navodno željeli osloboditi al Qaedina simpatizera koji izdržava zatvorsku kaznu jer je tijekom 2001. planirao teroristički napad na osoblje američke zračne vojne baze u toj zemlji.


Stupanj pripravnosti podignut je u zračnim lukama i na postajama podzemne željeznice.

Vezani članci Ljubljana, ilustracija Ravnatelj slovenskog instituta za zdravlje: "Stanje je vrlo ozbiljno. Ne nose se maske, ljudi ne paze na distancu, a navečer je na ulicama sve puno" Slika nije dostupna Snijeg paralizirao Rumunjsku, u Bugarskoj izvanredno stanje

'S obzirom da ne možemo isključiti mogućnost da
skupina ima druge planove, tj. da namjerava napasti druge ciljeve te zbog povećanog broja terorističkih prijetnji u ovo doba godina, ne želimo riskirati', rekla je Lieve Pellens, glasnogovornica ureda državnog tužitelja.

Tunižanin Nizar Trabelsi (37), koji je igrao nogomet za nekoliko njemačkih momčadi, prije četiri godine osuđen je na maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora. Priznao je kako se namjeravao uvesti automobilom-bombom u kantinu u Kleine Brogelu, gdje se nalazi belgijska vojna zračna baza u kojoj je, pretpostavlja se, uskladišteno nuklearno oružje.

'Prema našim saznanjima skupina je planirala upotrijebiti oružje i eksploziv kako bi oslobodila Trabelsija... no postoji mogućnost da su oružje željeli upotrijebiti na drugim mjestima', rekla je Pellens.