Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Belgijske su vlasti izvijestile kako su uhitile 14 islamista koji su navodno željeli osloboditi al Qaedina simpatizera koji izdržava zatvorsku kaznu jer je tijekom 2001. planirao teroristički napad na osoblje američke zračne vojne baze u toj zemlji.


Stupanj pripravnosti podignut je u zračnim lukama i na postajama podzemne željeznice.

Vezani članci Split: 12 uhićenih još na ispitivanju - 1 MUP objavio za što terete 12 uhićenih u Splitu, mještani ogorčeni: "Samo ugrabi, uzmi sebi, a za druge koga briga" Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna"

'S obzirom da ne možemo isključiti mogućnost da
skupina ima druge planove, tj. da namjerava napasti druge ciljeve te zbog povećanog broja terorističkih prijetnji u ovo doba godina, ne želimo riskirati', rekla je Lieve Pellens, glasnogovornica ureda državnog tužitelja.

Tunižanin Nizar Trabelsi (37), koji je igrao nogomet za nekoliko njemačkih momčadi, prije četiri godine osuđen je na maksimalnu kaznu od 10 godina zatvora. Priznao je kako se namjeravao uvesti automobilom-bombom u kantinu u Kleine Brogelu, gdje se nalazi belgijska vojna zračna baza u kojoj je, pretpostavlja se, uskladišteno nuklearno oružje.

'Prema našim saznanjima skupina je planirala upotrijebiti oružje i eksploziv kako bi oslobodila Trabelsija... no postoji mogućnost da su oružje željeli upotrijebiti na drugim mjestima', rekla je Pellens.