Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlile se i rijeke zbog kiše

Sela odsječena, nema struje ni telefonskih linija: Snijeg zatrpao Austriju, proglašena najviša opasnost od lavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Problemi, koje su donijele obilne kiše, ali i gust snijeg, muče stanovnike Austrije.

Obilne kiše i snijeg stvaraju probleme u Austriji. Najgore je u Južnom Tirolu i Koruškoj. U dolinama su jake kiše uzrokovale izlijevanje rijeka i jezera, a evakuirani su stanovnici u najugroženijim područjima.

Pročitajte i ovo Snijeg u Tršću, mjestu u Gorskom kotaru Proljeće na pauzi VIDEO Nevrijeme pogodilo Istru, grom zapalio kuću. U Gorskom kotaru pao snijeg Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

U planinskim dijelovima obilan snijeg odsjekao je nekoliko sela, nema struje, a u prekidu su telefonske veze. Proglašena je i najviša opasnost od lavina.

Bez struje je u subotu ostalo i oko 145.000 ljudi u jugoistočnoj Francuskoj nakon prvih ovogodišnjih većih snježnih padalina, priopćila je ranije tvrtka koja upravlja prijenosnom mrežom. Oluje su u četvrtak navečer pogodile istočnu i središnju Francusku i jedno vrijeme više od 330.000 domova je bilo bez električne energije.

Olujno nevrijeme i u Hrvatskoj

Jaka grmljavinska linija razvila se u nedjelju i na Jadranu, a nevrijeme s područja Italije približava se i sjevernoj i srednjoj Dalmaciji. Cijeli Jadran je pod crvenim alarmom, a valovi zbog olujnog juga visoki su i po nekoliko metara. Zabilježeni su snažni udari juga. Prema informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda, na splitskom Marjanu brzina vjetra doseže čak 61,5 km/h.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene