Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija auto bombe

U atentatu u Kairu ranjeno najmanje šest policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje šest policajaca ozlijeđeno je u eksploziji automobila bombe u srijedu navečer u Kairu, objavilo je egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Napad autobombom na policijsku postaju dogodio se u vrijeme velikih obračuna egipatskih snaga sigurnosti s pripadnicima terorističke skupine Islamske države. Napadnuta je policijska postaja u sjevernome dijelu Kaira, a novinar francuske agencije AFP čuo je vrlo snažnu eksploziju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zlatna povorka faraona Spektakl vrijedan milijune dolara: Ostaci slavnih kraljeva i kraljica u povijesnoj procesiji kakva dosad nije viđena Egipat (Foto: AFP) Velika policijska akcija u Egiptu Ubijeno 40 militanata: "Planirali su napade na turiste, kršćanska sveta mjesta i snage sigurnosti"

"Neznanac je zaustavio automobil ispred zgrade, izišao iz njega i popeo se na motocikl kojim se udaljio, a zatim je automobil eksplodirao", piše u priopćenju egipatskog ministarstva unutarnjih poslova.

"Šest policajaca je ozlijeđeno", dodaje se u priopćenju. Jedan visoki dužnosnik snaga sigurnosti, koji je želio ostati anoniman, rekao je novinaru AFP-a da je eksplozija djelomično uništila zgradu policije.

IS preuzeo odgovornost za napad na policiju u Kairu

Džihadistička skupina Islamska država (IS) preuzela je u četvrtak odgovornost za sinoćnji napad autobombom u kojemu je u Kairu ranjeno najmanje 29 osoba od čega šestorica redarstvenika.

Po priopćenju objavljenom na Twitteru, IS tvrdi da su "vojnici Islamske države autobombom napali sjedište obavještajne službe u samom središtu Kaira". Napad je bio "osveta za braću mučenike", dodao je.

Napadnuta je zgrada državne sigurnosti, redarstvene službe na sjeveru egipatske prijestolnice.

Kako navodi glasnogovornik ministarstva zdravstva Husam Abel Gafar, u napadu je ranjeno 29 ljudi, među kojima šestorica redarstvenika.

Egipatski ogranak IS-a redovito izvodi napade i specijalne akcije na policiju i vojnike otkako je vojska 3. srpnja 2013. svrgnula i uhitila izabranog islamističkog predsjednika Muhameda Mursija i progoni njegove pristaše. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene