Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postavili ih ustanici

U Afganistanu u eksploziji bombi ubijeno 11 civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 11 civila, od kojih sedam žena i troje djece, izgubilo je u srijedu život u eksploziji dviju bombi koje su uz rub ceste postavili ustanici u nestabilnoj pokrajini na jugu Afganistana, objavile su lokalne vlasti.

U eksploziji prve bombe u okrugu Musa Kala pokrajine Helmand ubijeno je osam osoba, objavilo je jutros afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova koje je optužilo talibane za taj napad. Lokalne vlasti naknadno su povećale broj stradalih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Kabul Podaci UN-a Više od 1000 afganistanskih civila ubijeno u eksplozijama i nasilju od 2021.

>> Afganistan: Ubijena dvojica pripadnika NATO-a

"U eksploziji bombe uz rub ceste uništen je civilni kamion pri čemu je poginulo deset osoba - sedam žena i troje djece", kazao je glasnogovornik pokrajine Helmand Farid Ahmad Farhang. Šest osoba je ranjeno, rekle su vlasti.

Nekoliko sati kasnije, druga bomba ručne izrade eksplodirala je uz rub ceste usmrtivši jednog muškarca, pri čemu su ranjene četiri osobe iz iste obitelji, piše u priopćenju pokrajinskih vlasti koje su optužile "neprijatelje Afganistana", izraz koje vlasti koriste za opis talibanskih ustanika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene