Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talibani preuzeli odgovornost za napad

Afganistan: Ubijena dvojica pripadnika NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac odjeven u uniformu afganistanskih snaga sigurnosti u utorak je ubio dvojicu vojnika, pripadnika NATO-ove misije u Afganistanu.

"Muškarac u uniformi afganistanskog policajca oružje je uperio u vojnike ISAF-a na jugu zemlje i dvojicu ubio", rekao je za France presse glasnogovornik ISAF-a, ne objavivši državljanstvo žrtava niti sudbinu napadača. Odgovornost za napad preuzeli su talibani te objavili kako su žrtva britanski vojnici.

Pročitajte i ovo Rusiji je teško povjerovati da je Islamska država odgovorna za teroristički napad Napad u Moskvi Rusiji je teško povjerovati u krivnju Islamske države: "Zapad se požurio pripisati im odgovornost" Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

>> Afganistan: Brojne žrtve u samoubilačkom napadu na NATO bazu

"Jedan od naših mudžahedina, Atikila, koji se uspio infiltrirati među policijske snage, u utorak je u okrugu Greshk pokrajine Helmand na jugu zemlje počinio napad", rekao je za AFP glasnogovornik talibana Kari Yusuf Ahmadi.

Od početka godine, gotovo 60 NATO-ovih vojnika smrtno je stradalo, jer su na njih pucali muškarci odjeveni u uniforme afganistanskih snaga sigurnosti. Učestalost takvih napada rezultirala je nepovjerenjem između pripadnika stranih vojnih snaga i afganistanskih saveznika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene