Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ostale su ruševine

Zastrašujući prizori s mjesta napada pokazuju razmjere tragedije koja je pogodila Šri Lanku: "Ovo je bio kukavički napad..."

Eksplozije u Šri Lanki na Usrks (Foto: AFP) - 5
Eksplozije u Šri Lanki na Usrks (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp
Niz eksplozija potresao je crkve i hotele u Šri Lanki za vrijeme proslava Uskrsa. Stotine ljudi su ranjene, a broj mrtvih ne prestaje rasti.

Eksplozije su se dogodile u crkvi sv. Antuna u Colombu, glavnom gradu Šri Lanke, i crkvi sv. Sebastijana u Negombu, katoličkom gradu izvan glavnog grada. Na meti je bila i zionska crkva u Batticaloau na istočnoj obali. 

Pročitajte i ovo Eksplozija na Kosovu - 2 Policija na terenu VIDEO Eksplozija na Kosovu: Bačena ručna bomba pored motela, ima ozlijeđenih Slika nije dostupna OGLASILI SE I SVJETSKI ČELNICI Hrvatski državni vrh osudio napade u Šri Lanki, Predsjednica poručila: "Moje misli i molitve su sa svima koji su pogođeni takvim kukavičkim djelima"

U isto vrijeme, na meti eksplozija našli su se hoteli s pet zvjezdica Shangri-La, Cinnamon Grand i Kingsbury.

Nekoliko sati nakon prve serije napada policija je izvijestila da je u predgrađu glavnog grada došlo do još jedne eksplozije.

''Oštro osuđujem ovaj kukavički napad na naše ljude. Molim stanovnike Šri Lanke da u ovim teškim trenucima ostanu snažni i ujedinjeni'', napisao je na Twitteru premijer Šri Lanke Ranil Wickremesinghe.

Snimke i fotografije s mjesta događaja u galeriji pokazuju ono što je ostalo od razrušenih građevina. 

Razvoj događaja možete pratiti OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene