Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gimnazija u Tuzli

Profesor čekićem izudarao direktoricu i pedagogicu škole, obje teško ozlijeđene

Policija BiH (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija BiH (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Direktorica i pedagogica u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli s teškim tjelesnim ozljedama prevezene su u Univerzitetski klinički centar u Tuzli nakon što ih je fizički napao profesor engleskog jezika iz te škole.

Prema neslužbenim informacijama lokalnih medija, profesor engleskog jezika Fuad Isabegović u srijedu je, nakon verbalnog sukoba, nasrnuo na direktoricu i pedagogicu tuzlanske gimnazije Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom

Isabegović je od ranije poznat po sličnim incidentima, a povrede kod Mujkanović i Ćosićkić navodno je nanio upotrebom čekića.

"Kod pacijentica A.M. i N.Ć. su utvrđene teške tjelesne ozljede i one će biti hospitalizirane u Klinici za neurokirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli", kazala je glasnogovornica bolnice Ersija Aščerić-Mujedinović.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdilo je za Klix da je profesor uhićen, a nad njim se u tuzlanskoj policiji provodi kriminalističko istraživanje.

Razlog brutalnog fizičkog napada profesora za njegove kolegice za sada nije poznat.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene