Policija BiH (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Policija BiH (FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Direktorica i pedagogica u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli s teškim tjelesnim ozljedama prevezene su u Univerzitetski klinički centar u Tuzli nakon što ih je fizički napao profesor engleskog jezika iz te škole.


Prema neslužbenim informacijama lokalnih medija, profesor engleskog jezika Fuad Isabegović u srijedu je, nakon verbalnog sukoba, nasrnuo na direktoricu i pedagogicu tuzlanske gimnazije Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić.

Vezani članci Trilj: Mjesto gdje je popodne pronađena ozlijeđena žena (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 1 Krvavi pohod 14-godišnjaka: U napad na majku krenuo sa stražnjeg sjedišta auta. Izbo je pa je snimio ranjenu na tlu Trilj: Mjesto gdje je popodne pronađena ozlijeđena žena (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) - 4 Užas u Trilju: Žena na ulici više puta ubodena u vrat i oko, policija u postaju odvela njezina 14-godišnjeg sina

Isabegović je od ranije poznat po sličnim incidentima, a povrede kod Mujkanović i Ćosićkić navodno je nanio upotrebom čekića.

"Kod pacijentica A.M. i N.Ć. su utvrđene teške tjelesne ozljede i one će biti hospitalizirane u Klinici za neurokirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli", kazala je glasnogovornica bolnice Ersija Aščerić-Mujedinović.

Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona potvrdilo je za Klix da je profesor uhićen, a nad njim se u tuzlanskoj policiji provodi kriminalističko istraživanje.

Razlog brutalnog fizičkog napada profesora za njegove kolegice za sada nije poznat.