Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužba za podvođenje

Tužitelj zatražio oslobađanje Strauss-Kahna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski državni tužitelj Frederic Fevre u utorak je pred sudom u Lilleu zatražio oslobađanje bivšeg glavnog direktora MMF-a Dominiquea Strauss-Kahna (65) od optužbe za podvođenje.

"Odvagnuvši sve čimbenike za i protiv optužbe, smatram da ni pravosudne informacije ni iskazi svjedoka nisu predočili dokaze o krivnji Strauss-Kahna" rekao je Favre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog podvođenja Bivši šef MMF-a na optuženičkoj klupi Slika nije dostupna Bez naknade Franco Frattini novi savjetnik vlade Srbije za eurointegracije

Tužiteljev zahtjev samo je istaknuo činjenicu da će biti jako teško donijeti osuđujuću presudu u postupku koji završava ovaj tjedan, ali se presuda očekuje naknadno. Za razliku od istražnog suca, tužitelj je i prije izražavao sumnju u mogućnost osuđujuće presude.

Strauss-Kahn je tijekom trotjednog suđenja, a i prije, ustrajno ponavljao kako nije znao da su žene koje su sudjelovale na seksualnim zabavama prostitutke i da nije osobno organizirao te zabave, a obje te optužbe su mu morale biti dokazane kako bi ga se osudilo.

U ponedjeljak je pet osoba od njih šest koliko je ukupno podnijelo tužbu odustalo od optužbi protiv Strauss-Kahna.

Sad samo o sucu ovisi hoće li procijeniti da je jedan od nekad najmoćnijih Francuza znao čime se bave žene s kojima je bio na zabavama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene