Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog podvođenja

Bivši šef MMF-a na optuženičkoj klupi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dominique Strauss-Kahn optužen je da je bio organizator i sudionik raskalašenih zabava. Brani se da nije znao da su žene prisutne na zabavama prostitutke.

Blizu četiri godine nakon što mu je seksualni skandal u SAD-u uništio političku karijeru, bivši ravnatelj Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn se u ponedjeljak pojavio na sudu u Francuskoj zbog podvođenja.

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

Strauss-Kahn je dugo bio favorit uoči predsjedničkih izbora 2012. u Francuskoj. Optužen je da je organizirao i sudjelovao u raskalašenim zabavama u Parizu i Washingtonu, a sada mu prijeti 10-godišnja kazna zatvora i novčana kazna u iznosu od 1,5 milijuna eura ukoliko mu se krivnja dokaže.

Bivši šef MMF-a stigao u Srbiju: Prva tri mjeseca savjete dijelim besplatno!

Strauss-Kahn (65), bivši socijalistički ministar je na optuženičkoj klupi s još 13 osoba među kojima su hotelijeri, policajci, odvjetnici, poduzetnici i jedan svodnik.

Njegove izjave se ne očekuju prije sredine sljedećeg tjedna. Predviđa se da će proces trajati najmanje tri tjedna.

Obrana Dominique Staruss-Kahna je nepromijenjena i potvrđuje da je sklon raskalašenim zabavama, ali nije znao da su prisutne žene prostitutke te da nije imao glavnu ulogu u njihovim organizacijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene