Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dominique Strauss-Kahn optužen je da je bio organizator i sudionik raskalašenih zabava. Brani se da nije znao da su žene prisutne na zabavama prostitutke.


Blizu četiri godine nakon što mu je seksualni skandal u SAD-u uništio političku karijeru, bivši ravnatelj Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn se u ponedjeljak pojavio na sudu u Francuskoj zbog podvođenja.

Vezani članci Počast za Georga Floyda Liječnik na suđenju za smrt Georgea Floyda: ''Nije umro od srčanog udara ni od predoziranja'' Slika nije dostupna Strauss-Kahn u petak saznaje presudu za seksualne prijestupe

Strauss-Kahn je dugo bio favorit uoči predsjedničkih izbora 2012. u Francuskoj. Optužen je da je organizirao i sudjelovao u raskalašenim zabavama u Parizu i Washingtonu, a sada mu prijeti 10-godišnja kazna zatvora i novčana kazna u iznosu od 1,5 milijuna eura ukoliko mu se krivnja dokaže.

Bivši šef MMF-a stigao u Srbiju: Prva tri mjeseca savjete dijelim besplatno!

Strauss-Kahn (65), bivši socijalistički ministar je na optuženičkoj klupi s još 13 osoba među kojima su hotelijeri, policajci, odvjetnici, poduzetnici i jedan svodnik.

Njegove izjave se ne očekuju prije sredine sljedećeg tjedna. Predviđa se da će proces trajati najmanje tri tjedna.

Obrana Dominique Staruss-Kahna je nepromijenjena i potvrđuje da je sklon raskalašenim zabavama, ali nije znao da su prisutne žene prostitutke te da nije imao glavnu ulogu u njihovim organizacijama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook