Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni tužitelj koji vodi predmet protiv Dominiquea Strauss-Kahna zatražit će u utorak od sudca da prekine sudbeni progon bivšeg direktora Međunarodnoga monetarnog fonda (MMF) zbog seksualnog napada, piše u nedjelju New York Post.


Prenoseći izjave izvora bliskih državnom tužitelju, New York Post piše da će Cyrus Vance predložiti sucima odbacivanje slučaja, uz napomenu da takve prijedloge suci najčešće prihvaćaju. Bude li tako i ovaj put, Dominique Strauss-Kahn bi se odmah mogao vratiti u Francusku.

Po pisanju lista, prijedlog će se temeljiti na činjenici da se optužbe koje je protiv Strauss-Kahna iznijela gvinejska sobarica, po kojima ju je on prisilio na oralni seks 14. svibnja u hotelu Sofitelu u New Yorku, ne mogu dokazati 'izvan razumne sumnje'.

Tužitelj Cyrus Vance će u tom prijedlogu priložiti sve nalaze istrage koja se vodi već četiri mjeseca i navesti podatke koji izazivaju sumnju u vjerodostojnost sobarice Nafissatou Diallo, dodaje list. U subotu je i Kenneth Thompson, odvjetnik mlade žene, rekao za New York Times da očekuje prekid sudbenog progona.

Tužitelj Vance je pozvao Thompsona i Diallo na sastanak koji će se održati u ponedjeljak, dan prije novog ročišta u slučaju protiv DSK-a. (Hina)

Vezani članci Ivica Dačić (Foto: Pixell) Dačić: "Ako su mogli Hrvatsku natjerati da ukine blokadu granica, mogu i Prištinu da ukine carinske postrojbe" Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Ostaje li bitno tijelo bez ovlasti? Ukida se većina novčanih kazni, radna skupina u šoku: "Ovo je mnogo koraka unatrag"