Spasioci već danima pokušavaju doći do dječaka (Foto: DANIEL PÉREZ/DPA/PIXSELL)
Spasioci već danima pokušavaju doći do dječaka (Foto: DANIEL PÉREZ/DPA/PIXSELL) Foto: DANIEL PÉREZ/DPA/PIXSELL

Spasitelji u Španjolskoj su pronašli tijelo dvogodišnjeg dječaka koji je pao u bušotinu u blizini južnog grada Malaga, priopćili su dužnosnici.


Dječak po imenu Julen nestao je u uskom udubljenju dubokom više od stotinu metara tijekom obiteljskog izleta 13. siječnja.

Vezani članci Roditelji stradalog Julena (2) (Foto: AFP) Tuga diljem Španjolske: ''Nisu ga mogli pronaći živoga, no divovski napor da ga spase pruža mi utjehu“ Dječak je u rupu upao 13. siječnja (Foto: DPA/PIXSELL) Upao u 110 metara dubok bezdan: Španjolski spasioci već 10. dan pokušavaju doći do dvogodišnjeg Julena

Stručni timovi radili su dan i noć u tunelu koji je kopan paralelno uz tunel bušotine kako bi spasili malenog dječaka. Tijelo je pronađeno u ranim jutarnjim satima.

"U 1:25 sati spasilačke ekipe su došle do područja bunara gdje se nalazi Julen i pronašle su njegovo tijelo", kazao je Alfonso Rodriguez Gomet de Celis, predstavnik vlasti u Andaluziji.

Spasioci su među ostacima izvađenim iz bunara pronašli kosu koju su usporedili s uzorcima DNK iz boce za piće koju je koristio dječak, ali i uzorcima DNK članova njegove obitelji i njegov je identitet potvrđen.

Spasioci kopali paralelan tunel

Podsjetimo, spasioci su s velikim oprezom morali prokopati 70 metara duboko u zemlju kako bi došli do razine na kojoj je pomoću kamera spuštenih u rupu primijećena vrećica bombona koju je dječak imao u ruci kada je upao u bezdan.

Za kopanje prve polovice rupe trebalo im je 16 sati, ali kasniji slojevi bili su tvrđi, odnosno radilo se o kamenom dijelu koje je trebalo probiti eksplozivom.

Radnici su ondje spušteni u kapsulama pomoću dizalice. Tijekom akcije spašavanja nitko nije želio komentirati je li dječak uopće mogao preživjeti toliko dugo pod zemljom.

Dječak Julen upao je u 110 metara duboku rupu 13. siječnja dok je šetao s roditeljima pored jedne farme u mjestu Totalan pokraj Malage. Upao je kroz otvor širok između 25 i 30 centimetara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju