Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turski tužitelj podignuo optužnicu zbog državnog udara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski državni tužitelj rekao je danas da je podignuo optužnicu protiv više od osamdeset osoba zbog umiješanosti u terorističke skupine koje su željele srušiti vladu silom.

Državni tužitelj Aykut Cengiz Engin podignuo je optužnicu na sudu u Istanbulu nakon nekoliko mjeseci nagađanja o navodnoj uroti koja je izazvala političke napetosti u Turskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trodnevna nacionalna žalost Smirivanje napetosti u Ekvadoru nakon policijske pobune Slika nije dostupna Vojnici u uredu premijera Pokušaj državnog udara u Gvineji Bisau?

"Optužnica uključuje zločine poput osnivanja oružane terorističke skupine i pokušaja svrgavanja vlade silom", rekao je Engin novinarima na konferenciji na istanbulskom sudu.

Na gotovo 2500 stranica optužnice imena su 86 osoba, među kojima 48 u pritvoru. Među njima je čelnik male nacionalističke stranke, izdavač nacionalnih novina i umirovljeni vojni časnici.

Iz optužnice, međutim, nije jasno za što se terete pojedini optuženici.

Optužnica je usmjerena protiv tajnovite ultranacionalističke skupine Ergenekon o kojoj su mediji prvi put progovorili prije godinu dana kada je policija u pretresu kuće otkrila skrovište eksploziva.

Prošloga su se tjedna dvojica umirovljenih generala, vodeći poslovni ljudi i novinari pridružili osobama koje su već prije uhićene pod sumnjom da su sudjelovali u uroti. Protiv onih koji su uhićeni prošloga tjedna nije podignuta optužnica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene