Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski premijer David Cameron je tijekom službenog posjeta Ankari izrazio ljutnju zbog prepreka koje se toj zemlji postavljaju na putu prema Europskoj uniji.


'Kada razmišljam o tome što je Turska učinila da obrani Europu kao saveznica NATO-saveza i što čini sada u Afganistanu uz europske saveznike, samo bijesno mogu utvrditi kako je vaš put prema pristupu Europskoj uniji obeshrabren', rekao je Cameron u govoru u turskoj gospodarskoj komori.

>> Cameron i Medvedev za bolje odnose Londona i Moskve

'Mislim da je pogrešno ostaviti Tursku ispred vrata, bez dozvole da uđe. Ostat ću vaš najodlučniji odvjetnik za pristup Europskoj uniji i za veći utjecaj među europskom diplomacijom', dodao je Cameron.Pregovori o turskom pristupu EU-u, koji su počeli 2005., napreduju sporo, posebice zbog otpora Francuske i Njemačke te stanja na Cipru. Premijer Velike Britanije, zemlje koja je tradicionalno među najvećim zagovornicima turskog ulaska u EU, jučer se sastao s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom, a poslijepodne putuje u posjet Indiji. (HIna)

Vezani članci Slika nije dostupna Zemlje EU-a za zajednički nadzor vanjskih granica i brži povrat ekonomskih migranata Slika nije dostupna Hrvatski povjerenik najbolje je ocijenjen u EU!