Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Složili smo se'

Cameron i Medvedev za bolje odnose Londona i Moskve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer David Cameron i ruski predsjednik Dmitrij Medvedev su u Huntsvilleu u Kanadi, gdje sudjeluju na samitu G-8, iskazali želju za boljim odnosima Londona i Moskve.

‘Složili smo se da naši bilateralni odnosi zahtijevaju više pozornosti...odlučni smo te odnose učiniti protuktivnijim i intenzivnijim’, rekao je Medvedev nakon susreta s britanskim čelnikom.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Rat u Ukrajini Medvedev nakon šokantne izjave šefa kabineta generalnog tajnika NATO-a: Ukrajina može ući u NATO - bez Kijeva Slika nije dostupna Situacija je usijana Rusija i SAD pred otvorenim sukobom: Moskva prekinula sporazum o letovima iznad Sirije

Cameron je ocijenio kako postoji ‘realna mogućnost da se odnosi postave na nove temelje’. Glasnogovornik britanskog premijera rekao je uoči razgovora da Cameron tijekom susreta s Medvedevom neće biti suzdržan oko spornih pitanja ali da će imati ‘pozitivan pristup’ problemima.

London i Moskva nisu u dobrim odnosima od 2006. godine kad je u Londonu otrovan bivši ruski špijun Aleksandar Litvinenko.(Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene