Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje vladi

Turski AKP nakon lokalnih izbora oslabljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put nakon dolaska na vlast u Turskoj 2002. Stranka pravde i razvoja (AKP) u nedjelju je na lokalnim izborima izgubila dio glasova u usporedbi s prošlim izborima, a mediji pišu kako je to svojevrsno 'upozorenje' vladi.

Na izborima je s 39 posto, nakon prebrojenih 99 posto glasova, pobijedila ta muslimanska konzervativna stranka, sačuvavši većinu mjesta u svim gradovima, među kojima su Istanbul i Ankara.

Pročitajte i ovo sjednica Hrvatskog sabora Četiri milijuna razloga za veselje HDZ-u Strankama u 2024. gotovo dvoznamenkasti iznos: Zastupnice će dobiti više od zastupnika Prosvjed protiv AfD-a u Njemačkoj - 2 Ekstremisti izazvali buru Proključalo u moćnoj europskoj zemlji, kancelar poslao upozorenje: "Moramo se suprotstaviti tim fanaticima"

No promatrači zamjećuju da je uspjeh stranke slabiji nego na lokalnim izborima 2004. (kad je dobila 41,7 posto), osvojivši i 23,3 posto glasova u Antaliji.

Većina današnjih novina na prvim je stranicama istaknula naslove poput 'Upozorenje vladi nakon izbora', a prolaički list Cumhuriyet ocijenio je da su AKP-ove ammbicije 'ugrozile kriza i korupcija'. Visokotiražni list Sabah piše kako je izborni rezultat 'posljedica svjetske gospodarske krize'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene