Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oteli ga kurdski pobunjenici

Turska: U tijeku otmica trajekta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za otmicu turskog trajekta u petak na sjeverozapadu Turske odgovorne su četiri do pet osoba koje za sebe kažu da su kurdski pobunjenici iz Radničke stranke Kurdistana (PKK), izjavio je turski ministar prometa Binali Yildirim.

'Mislimo da su četvorica ili petoric. Nisu postavili nikakav zahtjev. Kažu da pripadaju ogranku terorističke organizacije HPG-a', rekao je turski ministar prometa Bibali Yildirim za televizijsku mrežu NTV. HPG je vojno zapovjedništvo PKK-a.

Ministar je rekao da je na trajektu Kartepeu koji plovi između Izmita i Goelcueka na Mramornom moru bilo 19 putnika i četiri člana posade.

Brod je skrenut prema jugozapadu. Imao je goriva za 185 do 220 kilometara, dodao je.

Otok Imrali preuređen u zatvor u kojemu doživotnu kaznu služi vođa PKK-a Abdulah Oecalan, smješten je u Mramornom moru, 120 km jugozapadno od Izmita, a mediji nagađaju da su se otmičari pokušali približiti tom otoku.

Yildirim je dodao da su Kartepe pratili brodovi obalne straže koji nisu izravno komunicirali s otmičarima, već su razmijenili tek kratke poruke s kapetanom broda.

Pročitajte i ovo Boeingov avion u Turskoj Oglasilo se i ministarstvo VIDEO Nova dramatična nesreća na avionskoj pisti: Evakuirani putnici i osoblje Slika nije dostupna 12 sati držao taoce Kraj drame: Likvidiran otmičar turskog trajekta

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene